Zaradi povečanega obsega naročil se lahko dobavni rok podaljša. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Stilski azijski pogrinjki z idejami brez meja

02.11.2022

Novosti Elements Asia in preverjena klasika: priročne sklede, kitajske palčke in elegantni seti

Stilski azijski pogrinjki z idejami brez meja

Sladokusec na popotovanjih po Aziji je kot 5-letni otrok v največji trgovini z igračami. Oči mu zasijejo zaradi eksotičnih barv, okusov, dišav, receptov, kultur, najraje pa bi ostal vsaj pol leta. Kajti japonska, kitajska, indijska, malazijska, korejska ali tajska kuhinja – vse so polne domišljije. Zaradi tega bi morali biti takšni tudi njihovi pogrinjki. Pri tem so vam lahko v pomoč novi Elements Asia, priljubljena klasika Turi ter ideje za njihovo domiselno uporabo.

Novi elementi, ki prebudijo domišljijo

icon 1

Novi elementi, ki prebudijo domišljijo

Azijski civilizacijski krog je eden tistih, ki je ohranil starodavno sposobnost slikovnega mišljenja. Zakaj ne bi te zmožnosti obnovili tudi na drugih koncih sveta?

Nov porcelan Elements Asia vzpostavi vizualno domišljijo vseh oseb pri mizi: ali vas pike različice Earth spominjajo na planete, ki krožijo okoli sonca? Ali mogoče na rožo, ki raste direktno iz zemlje? Mogoče na oboje? In kakšna zgodba je za različicami Fire, Water in Wood? To pa že prepustimo razpravi, na primer ob okušanju sušija s pekočim wasabi.
Japonski wabi-sabi – začimba stila

V deželi vzhajajočega sonca je paradni konj dizajna wabi-sabi. To načelo nesorazmernosti po lokalni filozofiji bolj zvesto odslikava življenje. Presenetite goste z začinjeno postrežbo predjedi na asimetričnih krožnikih Flow Eco.
Japonski wabi-sabi – začimba stila
Nova oseba pri mizi? Na zalogi naj bo nekaj palčk.
Nova oseba pri mizi?
Na zalogi naj bo nekaj palčk.

Dobri družbi ob čudovitem pogrinjku se vedno še kdo priključi. Včasih celo nepričakovano. Ni pa treba biti plat zvona. Vedno imejte na zalogi nekaj parov kitajskih palčk. Gostje bodo cenili vašo pripravljenost, a tudi njohovo lahkotnost in pravilno težišče.Asia komplet 12 ks - Turin Elite, sijoči Asia komplet
Turin Elite, sijoči

12 ks
Skleda Flowl Atelier siva ø15 cm - Gaya Skleda Flowl Atelier
siva – Gaya

ø15 cm
Plitki krožnik 21,3 cm – Elements Asia Earth Plitki krožnik
Elements Asia Earth

ø21,3 cm
Okrogla skleda 7,8 cm – Elements Asia Water Okrogla skleda
Elements Asia Water

ø7,8 cmPogrinjek v stilu kitajskih slik

Umetniki na Kitajskem so na slikah namenoma puščali prostor, ki se ga ni dotaknil čopič. Omogočali so, da ga gledalec zapolni s svojo domišljijo. Podobno je lahko tudi na vaših prtih. Celoten Asia set Turin Elite s 4 pari ebenovih palčk, 4 sijajnimi podlogami za palčke in 4 žlicami za juho je elegantnega videza in pogrinjega miza ne bo videti prepolna. Na prazna mesta lahko postavite dodatke po lastni želji.
Pogrinjek v stilu kitajskih slik
Brizgani vzorci – poškropljenje s svežino
Brizgani vzorci – poškropljenje s svežino

Kadar pretiravate z estetiko uglajenosti, gledalčevi čuti otopijo kot po anestezi – nastane an-estetika. Želite se ji izogniti? Sive sklede z brizganim vzorcem Gaya Flowl Atelier predramijo kot punkovski akord na baletu. Odlični na primer za japonsko restavracijo za serviranje ramenu.Uporabno tudi za neazijske jedi. Fantaziji namreč ne postavljamo meja.

Paradoksalno je ena največjih prednosti azijske ponudbe, da jo lahko uporabite tudi za neazijske jedi. V skledah lahko pripravite jogurt s kosmiči, testenine, juhe, oreščke, a tudi havajski poke. Za njegovo sedanjo obliko so zaslužni tudi japonski priseljenci. V prvotnem receptu staroselcev so grebenske ribe zamenjali s tuno, v otoškem raju pa so se rodila nebesa na področju okusa – ahi poke. Če želite ostati pri božanski jedi zvesti tihomorskemu mitu Kumulimpo, po katerem se je vse rodilo iz vode, zelo prav vam pridejo sklede Gaya Sand – oblikovane na motive oceana in obale.
Uporabno tudi za neazijske jedi. Fantaziji namreč ne postavljamo meja.Pladenj Trikotnik Agat 35 x 25 cm z vdolbino - FLOW Wooden Pladenj Trikotnik Agat
z vdolbino – Flow Wooden

35 × 25 cm
Skleda Atelier Night Sky ø 21,5 cm - Gaya Skleda Atelier
Night Sky – Gaya

ø21,5 cm
Skleda Atelier Glacial Ice ø 11 cm - Gaya Skleda Atelier
Glacial Ice – Gaya

ø11 cm
Pladenj iz skrilavca 24 cm okrogel velik - Flow Pladenj iz skrilavca
okrogel velik – Flow

ø24 cm
Priročnim skledam pripada svet. Vam pa prihranjen prostor.


icon 2

Priročnim skledam pripada svet.
Vam pa prihranjen prostor.

Pripraviti v skledah svetovne jedi ni napačna ideja. Odvečen ni tudi prihranek prostora. Porcelan Flowl se lepo ujema, poleg priročne uporabe, pomivanja in strežbe se tudi spretno pospravi. Zato lahko z zanosom iščete med modeli Gaya Flowl Atelier White, Speckled, Night Sky in Glacial Ice.
Tudi v dostavljeni hrani
lahko uživate v stilu

Do jedi take-away ni težko imeti predsodkov – prihajajo v embalaži za enkratno uporabo in kakor da sploh ne gre za prave jedi. A raje razmišljajte izven okvirjev. Rešitev je preprosta. Zadostuje, če izberete skledo iz naše ponudbe, na primer sveže Gaya Atelier White z agatovim pladnjem v setu, in dostavljeno hrano doma vedno prestavite.
Tudi v dostavljeni hrani lahko uživate v stilu
Presenečenje, ki ima vrednost in tudi srce
Presenečenje,
ki ima vrednost in tudi srce

Kupljeno darilo – to je menda darilo brez domišljije. Ročno izdelano pa lahko lahko izgleda, kakor da smo pri izbiri darila varčevali. Kaj pa če bi zadevi združili? Podarite nekaj lepega iz naše azijske ponudbe, v izdelku pa prinesite lastnoročno skuhano azijsko specialiteto.


icon 3

Razvijajte svoje ideje

Najbolj bistveno je, da ne vztrajate samo pri omenjenih namigih in idejah. Mirno jih lahko dopolnjujete in izpopolnjujejte. Navsezadnje imamo ljudje samo dve osnovni možnosti – bodisi se polenimo v maso ljudi brez domišljije, ali pa poslušamo svoje naravno hrepenenje po znanju, razmišljamo ustvarjalno in postanemo osebe, s katerimi je vedno prava dogodivščina skupni pogovor, mogoče celo pogovor o azijski hrani.
Razvijajte svoje ideje
button


logo fantázia
Piškotke uporabljamo za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem. Več informaciji