V skodelicah Lunasol

Skodelica kave vas bo sicer spodbudila, vendar je to hranljiv zajtrk, ki vam bo dal pravi zagon. Običajno jutro spremenite v edinstven ritual, poln okusov, ki pripovedujejo zgodbo o letnih časih. Odkrijte štiri edinstvene recepte za muslije, ki združujejo sezonske sestavine, zdravje in slog. Začnite dan s skledo, polno navdiha, ki bo pobožala vaše telo in dušo.

Video recepti za edinstvene müslije

Priprava zajtrka à la Bircher müsli je povezana s tradicijo, ki jo je pred več kot 100 leti uvedel švicarski zdravnik Maximilian Bircher-Brenner. Ta hranljiv zajtrk vas bo napolnil z energijo za vse jutro, hkrati pa vas bo navdušil s svojim odličnim okusom.

Težavnost:

Čas priprave:

15 min.

Vrsta:

8 h čez noč

Okus:

Sladko-kislo

Sestavine:

ovseni kosmiči
jabolčni sok
voda
oreščki (orehi ali lešniki)
jabolko
limona
med

Postopek:

1. V skledo Gaya Elements Glacial Ice North vlijte ovsene kosmiče, dodajte naribano jabolko in orehe ali lešnike brez lupine.

2. Na vrhu prelijte jabolčni sok in vodo ter pokapajte z limoninim sokom.

3. Pustite stati čez noč, da kosmiči nabreknejo in se začne proces fermentacije.

4. Zjutraj se posladkamo z nekaj kapljicami medu, okrasimo s svežim sadjem in oreščki.

Za kremasto teksturo dodajte 2-3 žlice grškega jogurta. Kaša bo gostejša, bolj hranljiva in še bolj okusna.

Naš nasvet: za kremasto teksturo dodajte 2-3 žlice grškega jogurta. Kaša bo gostejša, bolj hranljiva in še bolj okusna.

Ali ste vedeli, da avokado vsebuje zdrave maščobe, ki vam pomagajo, da ostanete dlje časa siti, in vam dajejo energijo? Kaša Eggcado združuje hranljiva riževa žita, kremast avokado in volovsko oko ali poširano jajce ter tako ustvarja edinstveno harmonijo okusov in hranilnih snovi. Ta slan zajtrk je odličen za zagon prebave in moč za jutro.

Težavnost:

Čas priprave:

15 min.

Vrsta:

Kaša

Okus:

Slana

Sestavine:
riževi kosmiči
rastlinsko mleko
jajce
avokado
kalčki
bazilikini listi
sol, začimbe

Postopek:

1. V skledo Gaya Elements North Quest vlijte riževe kosmiče in jih prelijte z rastlinskim mlekom. Mešajte, dokler ne nastane gostejša kaša. Pustite jo počivati na kuhinjskem pultu.

2. Pripravite volovsko oko s tekočim jajčnim rumenjakom ali poširanim jajcem.

3. Odcejeno kašo začinite z narezanim avokadom, jajcem, kalčki, lističi bazilike in začinite po okusu.

Kalčke lahko pripravite tudi doma. Semena redkvice, leče ali fižola mung pustite čez noč v vodi, nato pa jih hranite v vlažnem okolju, dokler ne vzklijejo.

Naš nasvet: kalčke lahko pripravite tudi doma. Semena redkvice, leče ali fižola mung pustite čez noč v vodi, nato pa jih hranite v vlažnem okolju, dokler ne vzklijejo.

Semena chia so mali čudež narave - nasitijo vas, dajejo energijo in podpirajo prebavo. V kombinaciji s pečeno granolo in svežim sadjem so odličen zajtrk, ki ni le okusen, ampak tudi hranljiv. Ta sveža različica muslijev je kot nalašč za lahek in energičen začetek dneva.

Težavnost:

Čas priprave:

40 min.

Vrsta:

Granola

Okus:

Sladko

Sestavine:

ovseni kosmiči
chia semena
mandljevi lističi
rastlinsko mleko
med
beli jogurt
sveže sadje

Postopek:

1. Pečico segrejte na 160 °C in pripravite pekač, obložen s papirjem za peko.

2. V skledi Gaya Elements Vulcano zmešajte ovsene kosmiče, semena chia, mešanico oreščkov in suho sadje.

3. Dodajte 2-3 žlice medu in vse sestavine premešajte, da dobite gosto zmes.

4. Mešanico enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču. Pecite 35 minut, pri čemer približno na polovici pečenja enkrat premešajte, da se masa enakomerno zapeče.

5. Po peki pustite granolo na pekaču hladiti 10 do 15 minut. S hlajenjem bo granola postala hrustljava.

6. Servirajte v skledi, dodajte beli jogurt in okrasite s svežim sadjem.

Pripravljeno granolo hranite v nepredušni posodi v suhem prostoru, kjer bo zdržala 1 do 2 meseca.

Naš nasvet: Pripravljeno granolo hranite v nepredušni posodi v suhem prostoru, kjer bo zdržala 1 do 2 meseca.

Ali jo čutite? Vonj cimeta, mehkoba pražene buče in sladkost javorjevega sirupa. Müsli Hokkaido je popolna kombinacija okusov jeseni. Ta kaša vas ne bo le ogrela v hladnih dneh, temveč bo vaše telo oskrbela s potrebnimi hranilnimi snovmi in pobožala vaše čute. Sladka in hranljiva kombinacija bo navdušila vsakega ljubitelja zdravega zajtrka.

Težavnost:

Čas priprave:

35-40 min.

Vrsta:

Kaša

Okus:

Sladká

Sestavine:

hokkaido buča
ovseni kosmiči
mleko
javorjev sirup
cimet
muškatni orešček
oljčno olje

Postopek:

1. Pečico segrejte na 180 °C. Bučo hokaido narežite na manjše kose, jo rahlo pokapajte z oljčnim oljem in jo približno 25-30 minut pecite, da se zmehča.

2. V skledi Gaya Elements Terra North zmešajte ovsene kosmiče z mlekom. Za toplo različico kuhajte na srednji temperaturi, dokler se kaša ne zgosti. Za hladno različico kaše pustite stati čez noč v hladilniku in jo zjutraj postrezite.

3. V kašo dodajte praženo bučo, cimet, muškatni orešček in javorjev sirup. Dobro premešajte, da se vsi okusi povežejo.

4. Po okusu okrasite z oreščki, suhimi brusnicami ali semeni.

Za intenzivnejši okus lahko bučo pred peko potresete s cimetom ali pokapate z javorjevim sirupom.

Naš nasvet: Za intenzivnejši okus lahko bučo pred peko potresete s cimetom ali pokapate z javorjevim sirupom.