Popolna kombinacija batatov, pora in korenja v karameli

Uravnotežena kombinacija karamelizirane zelenjave, kozjega sira in hrustljavega listnatega testa. Ta izvirna jed, navdihnjena s francosko kuhinjo, bo zadovoljila ne le vaše brbončice, ampak tudi oči in je odlična izbira za tiste, ki iščejo nenavadne, a hkrati zdrave in hranljive jedi.

Skupni čas:
50 min

Priprava:
20 min

Peka:
30 min

Recept primeren za titanovo ponev

Sestavine (4 porcije):

2 stebla pora

4 batate

1 korenček

10 brstičnih ohrovtov

5 strokov česna

20 g svežega timijana

30 g sladkorja

30 g masla

125 g svežega kozjega sira

Sol in poper

1 paket listnatega testa

Postopek:

Titanovo ponev boste v tem receptu uporabili za pripravo karamele in kot pekač.

1. Pečico segrejte na 180 °C.

2. Pore narežite na koščke široke 2 cm. Batate olupite in narežite na enako velike koščke. Česen grobo sesekljajte, timijan pa osušite z vejic.

3. V ponvi pripravite karamel – sladkor na srednji temperaturi pustite, da se stopi, dokler ne dobi zlato rjave barve. Postopoma dodajte maslo, dokler se popolnoma ne stopi in nastane gosta masa. Pazite, da se karamel ne zažge. Odstavite z ognja.

4. Na karamel v ponvi enakomerno razporedite pripravljeno zelenjavo. Med koščke dodajte česen, lističe timijana in koščke svežega kozjega sira. Začinite s soljo in poprom. Na koncu vse pokrijte z listnatim testom in ga rahlo pritisnite.

5. Ponev dajte v segreto pečico in pecite 30 minut pri 180 °C.

6. Po peki previdno obrnite tarte tatin na velik krožnik in postrezite toplo.

Dober tek!