BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 €

Iz katerih materialov bi morali biti izdelani lonci in ponve vsakega domačega kuharja?

01.06.2023

Odkrijte prednosti kuhinjske posode Lunasol iz nerjavečega jekla, bakra ali aluminija

Iz katerih materialov bi morali biti izdelani lonci in ponve vsakega domačega kuharja?

V kolikor želite kuhati učinkovito, obvezno morate upoštevati material, iz katerega so izdelani lonci in ponve. Če želite, da bodo trajali čim dlje, morate zanje ustrezno skrbeti. Kateri material je za vas najboljši in kdaj je pravi čas za zamenjavo kuhinjske opreme?



emo 1



Nerjaveče jeklo se ponaša
z dolgo življenjsko dobo

Glavni prednosti sta trajnost in eleganten videz. Poleg tega so lonci in ponve iz nerjavečega jekla primerni za vse vrste kuhalnih plošč in tudi za kuhinjsko pečico. V njih lahko enostavno pripravite jedi na kakršen koli način. Za čiščenje ne potrebujete skoraj nič preveč truda, saj jih lahko postavite tudi v pomivalni stroj. Čisto nerjaveče jeklo ni dober prevodnik toplote, kar smo rešili s sendvičnim dnom. Lonec Merkur se ponaša pet slojnim dnom in vsebuje tudi baker ali aluminij, zato se toplota enakomerno porazdeli po celotni površini.






S površino ILAG XERADUR 2
vam zagotovo ne bo nič zagorelo

V kolikor želite imeti vsestranskega kuhinjskega pomočnika z dolgotrajnim modnim videzom, posezite po globoki ponvi Saturn. Zaradi visokih robov lahko v njej zlahka mešate piščančji sote ali kuhate riž. Notranjost ponve je prevlečena z ILAG XERADUR 2, zahvaljujoč temu jajc nikoli ne zažge, niti pri 300 °C.

ilag_xeradur



emo 2
emo 3



Ugoden aluminij
s premazom proti prijemanju

Takoj za bakrom je aluminij drugi najboljši prevodnik toplote. Aluminijasti lonci in ponve vas ne bodo navdušili le z nizko ceno, temveč tudi s svojo težo. Njihova notranjost je prevlečena z nelepljivo površino, kar prinaša dodatne prednosti. Enostavno jih je čistiti, za pripravo hrane pa porabijo minimalno količino olja. V njih lahko pripravite ocvrte zrezke, palačinke, umešana jajca in druge prigrizke, ki se na drugih materialih lahko zažgejo. Ponev Uranus Black ima vse prednosti kot je na primer indikator toplote, ki se ob optimalni temperaturi obarva rdeče.





Zahteva posebno nego

V kolikor se neprijemljiva površina poškoduje, lahko izgubi vse svoje prej omenjene lastnosti. Med pripravo hrane nikoli ne mešajte živil s kovinskimi pripomočki. Pri čiščenju uporabljajte le mehko gobo ali mehko krtačo. Izogibajte se zlaganju posode eno na drugo, saj lahko dno loncev ali ponve opraska neprijemljivo površino. Če boste upoštevali te nasvete, ni razloga, da se vaša posoda poškoduje. Dolgoročno boste lahko tako kuhali zdravo in učinkovito.

logotyp
emo 4


Za nakup kakovostne opreme ni nikoli prezgodaj

V kolikor ima vaša posoda že vidne praske, mastne madeže ali zrahljan ročaj, ji je skoraj zagotovo potekel rok uporabe in jo je treba zamenjati. Za nakup kakovostne opreme je vedno pravi čas in nikoli prepozno. Če vas zanimajo še druge lastnosti, ki jih je treba upoštevati pri izbiri kakovostne opreme, si preberite še naprej: