BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 €

Zakaj 1 nož ni dovolj

02.03.2022

Odkrijte prednosti nožev za kruh, meso ali zelenjavo

Zakaj 1 nož ni dovolj

Kako dolgo bi si želeli poslušati orkester, ki igra samo en inštrument – na primer flavto?
Ali bi zidar lahko zgradil kakovostno hišo, če bi izmeril ravnino, zmešal malto in z gladilko pogladil stene?
In ali je lahko rezanje zabavno in učinkovito, če kuhar vse naredi z enim nožem? Prav to bomo obravnavali v prvem delu nove serije, imenovane Akademija rezanja Lunasol.



Mojster za rezanje potrebuje
idealen komplet nožev

Posamezni noži so posebej razviti tako, da bi ustrezali določeni vrsti rezanja. Zato je pomembno imeti celovit komplet.
Na primer, zahvaljujoč ozkemu rezilu lahko pridete v vsak zagib mesa, z majhnim lahko pametneje olupite krompir, z visokim pa bolje nasekljate zelišča.

Morda boste tako rekli – a ni to nepotreben luksuz? Mi bi odgovorili – ali bo res prihranek, če uničite »univerzalni« nož,
ali če po nepotrebnem pri rezanju naredite veliko odpadkov ali deformirate kruh?



Osnovna delitev nožev

badge

Osnovna delitev nožev





Za kruh

Za kruh

Zobje nožev za kruh tako zlahka zažgejo kruh, da se je težko vrniti k originalnemu nožu. Za še večje udobje vam priporočamo desko
za rezanje Gaya Wooden.

Za kruh 1



Za kruh
Noži za Steak

Noži za Steak

Noži za Steak

V osnovi so namenjeni rezanju vsega, česar ne zmorete z običajnim
jedilnim nožem – poleg zrezkov ga lahko uporabite tudi
za pico ali burgerje.

Noži za Steak 2


Za sir

Za sir

Rezilo noža je posebej prilagojeno za dve zaporedni dejavnosti – najprej trdi sir narežete na rezine in jih nato prebodete s konico.

Za sir 3



Za sir
Nož Santoku

Nož Santoku

Nož Santoku

Po mnenju Japoncev je odličen za 3 stvari – rezanje, sekljanje in drobljenje. Ima debelejše in širše rezilo, ki ga dopolnjujejo zareze. Posledično pride zrak med rezilo in hrano, zato se surovina ne oprime nožev, ampak pade na desko. Široka rezila lahko uporabite tudi kot lopate – poberete narezano meso ali zelenjavo in jih vržete v lonec.

Nož Santoku 4


Za porcioniranje

Za porcioniranje

Zahvaljujoč ozkemu in dolgemu rezilu lahko pridete v vsak zagib piščanca, lososa ali katere koli druge vrste mesa. Spretno loči kost, sklep ali žlezo
od drugih delov. Če ste gurmanski kuhar, eden od teh nožev
ne sme manjkati v vašem kompletu.

Za porcioniranje 5



Za porcioniranje
Za zelenjavo in sadje

Za zelenjavo in sadje

Za zelenjavo in sadje

In če radi k mesu pomešate malo zelenjave, boste zagotovo cenili nože z manjšim rezilom in ročajem. Z njimi lahko olupite krompir,
lahko pa na primer naberete tudi jabolčna jedrca.

Za zelenjavo in sadje 6


Noži za suši in sašimi

Noži za suši in sašimi

Imajo izjemno dolgo rezilo in z njimi lahko režete popolnoma tanke rezine. Prilagojeni so za desničarje, stransko rezilo,
ergonomsko oblikovan hrastov ročaj.

Noži za suši in sašimi 7



Noži za suši in sašimi


Naročite idealen komplet na spletu

Ste ugotovili, katere nože potrebujete v kuhinji? Upamo, da vam bodo zdaj
vse vrste rezanja uspele brez večjih problemov. Ampak spremljajte nas. V naslednjem delu
Akademije za rezanje Lunasol vas bomo potisnili v še eno zanimivo temo.

button
badge